Kennisbank

VAR 2015

VAR voor 2014 langer geldig

 

In de loop van 2015 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR (verklaring arbeidsrelatie) veranderen. Daarom gaat een aantal zaken dit jaar anders. Dit staat op de website van de belastingdienst vermeld. Verklaringen arbeidsrelatie (VAR’s) die zijn afgegeven voor het jaar 2014 blijven ook in 2015 geldig totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. Opdrachtnemers kunnen de VAR voor 2014 dus ook in 2015 blijven gebruiken, zolang zij hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijven doen. Zodra de nieuwe wet- en regelgeving bekend is, komt hierover informatie te staan op de website van de belastingdienst. In sommige gevallen moet wel een nieuwe VAR worden aangevraagd. De website vermeldt hierover het volgende: “Wanneer wel een nieuwe VAR aanvragen Gaat u dit jaar of in 2015 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden? Of gaat u andere werkzaamheden uitvoeren dan de huidige werkzaamheden? Dan vraagt u hiervoor gewoon een VAR voor 2014 of voor 2015 aan. Een VAR voor 2014 kunt u heel 2014 aanvragen. Een VAR voor 2015 kunt vanaf 1 september 2014 en in heel 2015 aanvragen.

 

Als u twijfelt of u een nieuwe VAR moet aanvragen, gebruik dan het hulpmiddel Wel of geen VAR aanvragen.”

© 2018 DMBH | Privacy Statement