Kennisbank

Einde van de blauwe envelop

De blauwe envelop van de Belastingdienst gaat verdwijnen. Vanaf 1 november 2015 gaat de Belastingdienst op een andere wijze met u communiceren, namelijk digitaal.

 

Voor zowel ondernemers als particulieren geldt gaat om de formele berichten die u nu via de post op uw huisadres ontvangt. Zoals berichten over aangiften, aanslagen, beschikkingen en verzoeken om informatie te overleggen.

 

In november en december 2015 gaan de voorschotbeschikkingen van Toeslagen volledig digitaal. De berichtenstromen rondom aangiften inkomstenbelasting gaan in 2016 nog per papieren post en digitaal. Toegezegd is dat de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar gaat hanteren voor de diverse berichten. Deze berichten worden twee jaar lang zowel per post als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.

 

Ook al gaat het berichtenverkeer nog niet volledig digitaal, we adviseren u om uw Berichtenbox te activeren met uw DigiD. Zo heeft u de gelegenheid om te wennen aan deze nieuwe manier van communiceren en mist u geen post.

 

In MijnOverheid.nl heeft u een persoonlijk domein. Door met uw DigiD in te loggen, krijgt u toegang. Daarbinnen heeft u uw eigen postbus; de berichtenbox. Vanaf het moment dat u die activeert, stuurt de Belastingdienst de berichten naar deze berichtenbox. U kunt ook instellen dat u een email ontvangt op uw eigen e-mailadres, wanneer de Belastingdienst een bericht in de Berichtenbox heeft geplaatst.

 

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement