Kennisbank

Verliesverrekening vanaf 2007

Vanaf 2007 gaat de systematiek van de verrekening van ondernemersverliezen volledig op de schop. Op dit moment mogen ondernemers in inkomsten- en vennootschaps-belasting geleden verliezen verrekenen met winsten van de voorafgaande 3 jaren en als dat niet leidt tot volledige verrekening, het restant onbeperkt naar de toekomst doorschuiven. Met ingang van 2007 verandert de verliesverrekening als volgt:

 

IB-ondernemers
De ondernemingsverliezen zullen voor IB-ondernemers vanaf 2007 uitsluitend nog kunnen worden verrekend met positieve resultaten van de drie voorafgaande jaren en de negen volgende jaren. Indien de verliezen na deze negen jaren na het ontstaan van deze verliezen niet zijn verrekend, dan gaan deze verliezen verloren.Vennootschappen
Voor vennootschappen zal de verliesverrekening worden beperkt tot uitsluitend het voorafgaande jaar en negen volgende jaren. Indien de verliezen dan niet zijn verrekend, komen deze te vervallen.

 

Overgangsrecht voor bestaande verliezen per 1 januari 2007
Bestaande nog te verrekenen verliezen die zijn geleden vóór 2002 zullen niet direct verloren gaan. Deze verliezen zijn in ieder geval nog verrekenbaar met positieve resultaten tot en met 2011. Verliezen die daarna nog niet zijn verrekend zullen in 2012 vervallen. Zorgt u er derhalve voor dat vroegtijdig een planning wordt gemaakt om het verdampen van het verlies te voorkomen.

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement