Nieuws

Lenen bij eigen BV

Als een DGA geld leent van zijn of haar BV, dan moet er bij het aangaan van die geldlening zakelijk gehandeld worden. Sinds enige tijd heeft de Belastingdienst op haar website haar visie op de spelregels bij lenen van de BV opgenomen.
In korte tekstblokjes licht de Belastingdienst toe dat er een einddatum en een aflossingsplan overeen gekomen moet worden, dat er zekerheid gegeven dient te worden en dat er een zakelijke rente overeengekomen moet worden. De spelregels worden op eenvoudige een duidelijke wijze uiteengezet. Maar helaas wordt de Belastingdienst niet echt concreet bij de passages over het vaststellen van een zakelijke rente. Dat is ook begrijpelijk, dit is namelijk maatwerk.
Als het aan de regering ligt worden de schulden aan de eigen bv vanaf 1 januari 2022 tot uw belastbaar inkomen gerekend. Dat betekent dat u over de waarde van de schulden inkomstenbelasting verschuldigd bent.

 

Wilt u meer weten neem dan contact op met ons kantoor 085 2731 989 of stuur een email naar mr Johan Haanstra RB

 

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement