Kennisbank

Verlaagd BTW-tarief voor surflessen vanuit container

De Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat vof X gelegenheid biedt om sport te beoefenen onder het ter beschikking stellen van een accommodatie. Vof X stelt namelijk een container ter beschikking die wordt gebruikt voor de voorbereiding en afronding van de surflessen.


Vof X exploiteert, vanuit een aan het Noordzeestrand gelegen container, een surfschool. De container wordt voor aanvang van het seizoen opgesteld en na afloop van het seizoen weer afgebroken. X ontvangt voorafgaand aan de surflessen haar deelnemers in de container en geeft daar ook de instructies bij slecht weer. Verder kunnen de deelnemers gebruik maken van de kleedruimtes in de container, worden de surflessen daar na afloop geëvalueerd en wordt informatie verstrekt over de andere (les)dagen. Ook kunnen de deelnemers gebruik maken van de buitendouches en kleedruimtes in de container. Verder is de container niet gemakkelijk te verplaatsen en is deze vastgemaakt aan de waterleiding. X is van mening dat de container moet worden aangemerkt als een sportaccommodatie en dat het verlaagde BTW-tarief van toepassing is.


Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat vof X gelegenheid biedt om sport te beoefenen onder het ter beschikking stellen van een accommodatie. Volgens de rechtbank stelt vof X een accommodatie ter beschikking die wordt gebruikt voor de voorbereiding en afronding van de surflessen. In de container bevinden zich namelijk een ontvangstruimte en kleedruimtes en aan de container zijn buitendouches bevestigd. Deze worden door vof X ter beschikking gesteld voor het verblijf van de deelnemers om zich gereed maken voor en het beëindigen van de surflessen. Ook acht de rechtbank nog van belang dat de container nagelvast is bevestigd en naar zijn aard is bedoeld om daar gedurende het seizoen te blijven staan. Vof X heeft recht op het verlaagde tarief.


Bron: Wolters Kluwer

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement