Nieuws

Verleng op tijd uw uitstel van betaling bij de Belastingdienst

Het is raadzaam voor iedere ondernemer die twijfels heeft over de mogelijkheid om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, om alsnog uitstel van betaling aan te vragen bij de Belastingdienst. Ook wanneer er reeds uitstel is aangevraagd is het dringende advies van de Belastingdienst om het bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni te verlengen. Alleen dan komt u in aanmerking voor de betalingsregeling van 36 maanden.


Brief van de Belastingdienst

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen maar dat nog geen verlenging is aangevraagd. Afgelopen zaterdag hebben deze ondernemers hierover ook een brief ontvangen van de Belastingdienst. Als geen verlenging wordt aangevraagd en belastingen vervolgens niet op tijd worden betaald, dan kan dit gevolgen hebben voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. Welke gevolgen dit zijn is per situatie beschreven op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel


Bijzonder uitstel van betaling kan uiterlijk 30 juni eenvoudig verlengd worden via het online formulier van de Belastingdienst. Hier zijn ook de voorwaarden voor verlenging opgenomen. De Belastingdienst adviseert om bij twijfel te verlengen en dat ook bijzonder uitstel kan worden aangevraagd als dit nog niet eerder is aangevraagd.


Voor- en nadelen

De belastingen waarvoor de ondernemer bijzonder uitstel heeft, hoeft hij pas vanaf 1 juli 2021 weer op tijd te betalen. Vanaf 1 oktober 2021 krijgt hij een betalingsregeling van 36 maanden voor de schuld die hij tot 1 juli 2021 heeft opgebouwd voor de belastingen waarvoor het bijzonder uitstel geldt. Tot het einde van het jaar rekent de Belastingdienst 0,01 procent rente bij het invorderen. Alle ondernemers met bijzonder uitstel van betalen komen in aanmerking voor de betalingsregeling, mits zij na afloop van de uitstelperiode hun belastingen weer op tijd betalen. Lukt dat niet, dan kunnen zij hun betalingsuitstel uiterlijk 30 juni verlengen. Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel aanvroegen, kunnen nog tot 30 juni bijzonder uitstel van betalen aanvragen.

Wanneer u geen verlening aanvraagt, of alsnog uitstel aanvraagt, moet de gehele belastingschuld vóór 1 oktober 2021 volledig zijn betaald.

Lees meer over de voor- en nadelen en de eventuele gevolgen op de site van de Belastingdienst.


Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uitstel, de verlening van de uitstel of vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuur ons dan een bericht via info@dmbh.nl of bel naar 085-27 31 989


Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement