Kennisbank

Bezoek aan cafetaria is voor autohandelaar geen bedrijfsactiviteit

Het Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat de vijf schriftelijke verklaringen niet stroken met de foto’s die de handhavers tijdens de controle hebben gemaakt. Op één foto is namelijk te zien dat de directeur van X bv met een kroket in de auto stapt.


X bv is houder van een handelaarskenteken en vanaf 15 mei 2018 behoort een Seat Leon tot haar bedrijfsvoorraad. Op diezelfde dag constateren twee handhavers van de gemeente Groningen rond 18.00 uur dat de auto voor een cafetaria staat en dat de bestuurder binnen zit te eten. In geschil is de naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting over 16 mei 2017 tot en met 15 mei 2018, alsmede de 100% verzuimboete van € 417. Rechtbank Noord-Nederland stelt de inspecteur in het gelijk. X bv overlegt in hoger beroep vijf verklaringen, waaruit zou moeten blijken dat een klant tijdens een proefrit plotseling stil kwam te staan voor het cafetaria.


Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de verklaringen niet stroken met de foto’s die de handhavers tijdens de controle hebben gemaakt. Op één foto is namelijk te zien dat de directeur van X bv met een kroket in de auto stapt. Gebruik van de auto in het kader van haar bedrijfsactiviteiten is daarom niet aannemelijk gemaakt. De aanslag blijft in stand en de boete is passend en geboden. Het beroep van X bv is ongegrond.


Bron: Wolters Kluwer

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement