Kennisbank

Onjuiste brieven Toeslagen verstuurd

Heeft u op 7 juni 2023 een brief van Dienst Toeslagen met kenmerk INK BT23 kregen? In deze brief gaf de Belastingdienst een nieuwe schatting van het inkomen door, en vroeg u dit te controleren.

Doordat sommige gegevens van werkgevers en uitkeringsinstanties binnen Dienst Toeslagen verkeerd verwerkt zijn, staat in de brief mogelijk een te lage schatting van het inkomen over 2023. Dit geldt alleen als het geschatte inkomen in de brief lager is dan het inkomen dat we al van u hadden.

Als u naar aanleiding van deze brief, dit lager geschatte inkomen aan Dienst Toeslagen heeft doorgegeven, krijgt u misschien te veel toeslag over 2023. Dienst Toeslagen stuurt u een nieuwe brief met uitleg over de verkeerde gegevens in de 1e brief en de vraag het inkomen nog een keer goed te controleren.

Wat kunt u doen?

Om te voorkomen dat u te veel toeslag over 2023 krijgt en dit later terug moeten betalen, kunt u uw inkomen controleren en eventuele wijzigingen zo snel mogelijk doorgeven in Mijn Toeslagen. U kunt hiervoor gebruikmaken van de Rekenhulp Toetsingsinkomen.

Bron: toeslagen.nl

Contact

DMBH is aangesloten bij:

Links

© 2018 DMBH | Privacy Statement